Versnellen op de Sustainable Development Goals: via inkoop en opdrachtgeverschap

Versnellen op de Sustainable Development Goals: via inkoop en opdrachtgeverschap

Een toekomstbestendige organisatie koopt duurzaam in. Steeds meer bedrijven, semipublieke en maatschappelijk organisaties nemen SDG’s op als kompas voor hun inkoopbeleid en opdrachtgeverschap. In juni 2023 is daarom het Manifest Sustainable Procurement gelanceerd – samen met het bedrijfsleven en semipublieke organisaties. Want via inkoop kan iedereen een verschil maken. Maar hoe doe je dat?

Tijdens deze sessie geeft Judith Maas, directeur SDG Nederland, een toelichting op het thema duurzaam inkopen met de SDG’s. Daarnaast zal Sandra Pellegrom, Nationaal SDG Coördinator Rijk, aangeven hoe we ervoor staan in Nederland op het gebied van de SDG’s en hoe het bedrijfsleven daar een positief verschil in kan maken. Vervolgens wordt de Actieagenda Sustainable Procurement gepresenteerd en gaan we in gesprek met twee ondertekenaars van het Manifest Sustainable Procurement. Hoe realiseren zij werkelijke SDG-impact via de inkoopfunctie? Welke lessen kunnen we daarvan leren? Het laatste kwartier heeft u de mogelijkheid om zelf vragen te stellen.

Op donderdag 23 november vindt de 22e editie van het Nationaal Sustainability Congres plaats in Congrescentrum 1931 te ‘s-Hertogenbosch. Schrijf je in voor 1 september a.s. en ontvang €100,- vroegboekkorting. Klik hier voor meer informatie en registratie.

Overzicht Nieuws