Verantwoording duurzaamheidsprestaties NSC 2021

Als langst bestaande duurzaamheidscongres ter wereld besteedt het Nationaal Sustainability Congres uiteraard veel aandacht aan het zo duurzaam mogelijk organiseren van dit event. Met dit artikel geven we een inkijkje achter de schermen.

Catering
Het NSC is wereldwijd het eerste congres waarbij de catering volgens de Greendish 2050 Guidelines is samengesteld. In deze Guidelines zijn verschillende wetenschappelijke inzichten vertaald naar richtlijnen die gebruikt kunnen worden bij het samenstellen van een duurzaam, gezond en bovenal lekker menu. Een menu waar in 2050 iedereen ter wereld voorzien wordt in gezond en duurzaam voedsel: het Menu van de Toekomst. Klik hier voor de volledige rapportage.

 

Climate Neutral Group
De CO2-voetafdruk van het congres is berekend en gecompenseerd door Climate Neutral Group.

 

Mobiliteit
De deelnemers werden gestimuleerd zo veel mogelijk het openbaar vervoer naar het congres te komen. BMW bood de congresbezoekers de mogelijkheid om een 100% elektrische BMW i3, iX3 of iX te ervaren. BMW verzorgde daarom een gratis pendeldienst aan van het Centraal Station naar Theater Gooiland.


Toch met eigen vervoer? Dan werd gestimuleerd om de Toogethr Ridesharing app te gebruiken om zo op een sociale en efficiƫnte manier naar het congres te reizen.

Band op Spanning
Band op Spanning heeft bij het NSC de autobanden van de bezoekers gecontroleerd op de juiste bandenspanning en indien nodig op de juiste spanning gebracht. Bijgaande tabel geeft een overzicht van de behaalde resultaten van deze actie.

Overzicht Nieuws