Verantwoording duurzaamheidsprestaties NSC 2019

Met dit artikel geven we een inkijkje achter de schermen van het Nationaal Sustainability Congres. Zelf besteden wij natuurlijk ook aandacht aan de duurzaamheidsprestaties als het grootste duurzaamheidscongres van Nederland. Een overzicht:

CATERING

De catering was geheel vega, met veel vegan opties. Met hulp van de Smaackmakers hebben we weer een stapje extra proberen te zetten. We hadden onder meer de Oesterzwam Shoarma van Botanic Bites. En we werkten ook weer zo veel mogelijk met duurzame leveranciers zoals Santas Koffie, die ook plantaardige melk schonken in de cappuccino en 2Food met duurzame drankjes.

FAIRCLIMATEFUND

De CO2-voetafdruk van het congres is berekend en gecompenseerd.

MOBILITEIT

De deelnemers werden gestimuleerd zo veel mogelijk met het OV naar het congres te komen. BMW bood de congresbezoekers de mogelijkheid om een 100% elektrische BMW i3 te ervaren. BMW verzorgde daarom een gratis pendeldienst van het Centraal Station naar Congrescentrum 1931. Fijn dat onze deelnemers op een klimaatpositieve manier droog aankwamen!

Band op Spanning heeft bij het NSC de autobanden van de bezoekers gecontroleerd op de juiste bandenspanning en indien nodig op de juiste spanning gebracht. Bijgaande tabel geeft een overzicht van de behaalde resultaten van deze actie.

 

Overzicht Nieuws