Verantwoording duurzaamheidsprestaties 18de NSC

Het Nationaal Sustainability Congres is het natuurlijk als grootste duurzaamheidscongres aan haar stand verplicht om ook zelf aandacht te besteden aan de duurzaamheidsprestaties. Een overzicht.

De catering was geheel vega met onder meer krekelburgers (De Krekerij) en soep uit de Verspillingsfabriek. Er werd zo veel mogelijk met duurzame leveranciers gewerkt zoals Santas Koffie, GRO en 2Food.

Slechts 1,5% restafval

De doelstelling voor het congres was om minder dan 10% restafval over te houden. Tijdens het congres zette Renewi daarom het EcoSmart inzamelconcept in voor de inzameling van afvalstromen. Op het NSC werden speciale inzamelmiddelen geplaatst om afvalstromen aan de bron zo goed mogelijk te scheiden. Op die manier wordt een minimum aan afval gerealiseerd en een maximale hoeveelheid grondstoffen.

We zijn trots op de finale afvalscheidingsresultaten: slechts 1,5% restafval.

In totaal is er slechts 28,71 kg afval vrij gekomen en dat is al heel weinig. Het ingezamelde afval is in onderstaande visual weergegeven en daarbij meteen ook de toepassing aangegeven. Dus die 16% papier karton is voldoende om 7 verhuisdozen van te maken etc etc.

FairClimateFund

De CO2-voetafdruk van het congres is berekend en gecompenseerd:

Mobiliteit

De deelnemers werden gestimuleerd zo veel mogelijk met het OV naar het congres te komen. BMW bood de congresbezoekers de mogelijkheid om een 100% elektrische BMW i3 te ervaren. BMW verzorgde daarom een gratis pendeldienst van het Centraal Station naar Congrescentrum 1931 v.v.

Band op Spanning heeft bij het NSC de autobanden van de bezoekers gecontroleerd op de juiste bandenspanning en indien nodig op de juiste spanning gebracht. Onderstaande tabel geeft een overzicht van de behaalde resultaten van deze actie.

Overzicht Nieuws