Thema bekend Nationaal Sustainability Congres 2023

Samen van ambitie naar transitie: een duurzame samenleving binnen een generatie!

Elk nieuw onderzoeksrapport bekrachtigt de urgentie van onze duurzaamheidsdoelen. Niet alleen qua klimaat, milieu en leefomgeving, maar ook betreft gezondheid, onderwijs, veiligheid, (sociale) gelijkheid en sociale cohesie. Gelukkig hebben we de ambitie om hiermee aan de slag te gaan. Zo wil 2/3e van het Nederlandse bedrijfsleven dit jaar nog sneller verduurzamen. En ook de overheid versnelt met beleid. Voor meer transparantie komt De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) eraan, en het ‘Fit for 55’ pakket leidt tot scherpere klimaatwetgeving.

Deze versnelling biedt vooral kansen! Er zijn genoeg bestaande systemen en economische modellen die we kunnen gebruiken om deze duurzaamheidsuitdagingen aan te gaan. De ambitie om de CO2-uitstoot in 2030 minimaal met 55% te verlagen en in 2050 klimaatneutraal te zijn, is een uitdaging die vraagt om over onze grenzen heen te kijken. Om onze ambitie om te zetten in een transitie met impact. We weten wat ons de doen staat. We hebben de technologie, kennis en middelen om een duurzame samenleving te creëren. Maar hoe brengen we dit alles in praktijk? Dat staat centraal tijdens deze editie van het Nationaal Sustainability Congres. We nemen je mee in inspirerende voorbeelden, concrete resultaten en vernieuwende ideeën.

Het Nationaal Sustainability Congres is het langst bestaande duurzaamheidscongres ter wereld en kent een rijke historie met vele hoogtepunten. Schrijf je in vóór 1 juli a.s. en ontvang € 100,- vroegboekkorting, je betaalt slechts € 295,- excl. BTW per persoon. Klik hier voor meer informatie en registratie. 

Overzicht Nieuws