Terugblik 21ste editie Nationaal Sustainability Congres

Dagvoorzitter Jeroen Smit trapt samen met Helga van Leur energiek de dag af in een volle zaal met 500+ duurzaamheidsprofessionals. Hierna volgt de inspirerende keynote bijdrage van Per Espen Stoknes, Co-Director van Center for Sustainability and Energy bij Norwegian Business School Oslo, over klimaatpsychologie. Waarom “negeren” onze hersenen urgenties zoals klimaatverandering en hoe gaan we hier mee om? Na een korte reflectie en Q&A met Per Espen Stoknes, Jeroen Smit en Helga van Leur gaan we na drie bevlogen pitches in dialoog met Ton Goedmakers, CEO en voorzitter Executive Board van Vebego, Hellen van der Plas, CEO Benelux van Signify en Dorine Bosman, Chief Investment Officer van Port of Amsterdam over hun duurrzaamheidsdoelstellingen en aanpak.

In de middag is er tijdens de 18 parallelsessies volop interactie, geniet iedereen van een duurzame lunch (doorgerekend volgens de Greendish 2050 Guidelines) en kan men terecht op de Sustainability Fair met stands voor vragen en inspiratie.

Terug op het hoofdpodium gaan we in dialoog met drie award-winnende sustainable start-ups: CORE (winnaar Rabo Duurzame Innovatieprijs), Carbyon (winnaar Milestone Award) en ekolive (winnaar Feike Sijbesma Sustainable Innovation Award). Drie inspirerende innovaties die echt de “sprint” naar duurzaamheid helpen. De laatste keynote richt zich op de nieuwe realiteit waarin we leven. Jo Caudron neemt de zaal mee in zijn scherpe kijk op impact transformatie en de zoektocht naar een “nieuw equilibrium”. We sluiten de dag af met een kort slotwoord van dagvoorzitter Jeroen Smit samen met Jacqueline Duiker (VBDO) over finance aan zet: van barrière naar versneller. Op de Sustainability Fair vindt na dit alles een gezellige netwerkborrel plaats.

Sustainalize lanceert CO2 rekentool Decarbonalize
Tijdens het congres lanceerde Founding Partner Sustainalize de gratis, transparante en openbaar beschikbare CO2 rekentool Decarbonalize. Het in kaart brengen van de CO2 uitstoot is een cruciale stap in het opstellen van klimaatplannen. Door gebrek aan tijd en middelen is niet elke organisatie in staat om inzicht te verkrijgen in de CO2 uitstoot. Met de nieuwe rekentool van Sustainalize komt daar nu verandering in. De tool biedt kleine en middelgrote organisaties de mogelijkheid hun CO2 uitstoot binnen 30-60 minuten te berekenen. Meer weten? Kijk op https://www.sustainalize.com/nl/co2-rekentool/.

Sfeerimpressie 2022
Wil je nog even nagenieten of sfeerproeven van de programmaonderdelen waarbij je niet aanwezig kon zijn? Of heb je deze editie van het congres gemist en wil je toch graag een indruk krijgen? Je vindt hier een uitgebreide sfeerimpressie:

Ideeën of suggesties
Wij hopen dat het ook voor u een waardevolle dag is geweest. Om de kwaliteit te verbeteren, willen we u graag een paar vragen stellen. Gebruik de link om naar de online vragenlijst te gaan.

Save the date: donderdag 23 november 2023
Heeft u suggesties of ideeën voor volgend jaar (thema, sprekers, etc) of wilt u ook als partner aanwezig zijn? Stuur dan gerust een e-mail naar Rowi Kartner, rowi@ckc-seminars.nl of neem contact met ons op via 040-2146200.

Duurzaamheid congresagenda
Naast het Nationaal Sustainability Congres organiseert CKC Seminars diverse andere duurzaamheidevents:

Overzicht Nieuws