Terugblik 20ste jubileumeditie Nationaal Sustainability Congres

Vol trots kijken CKC Seminars, Sustainalize en Van der Molen E.I.S. terug op de speciale 20ste jubileumeditie van het Nationaal Sustainability Congres.

In de ochtend van de jubileumeditie van het NSC kondigde een groep leidende CEO’s  aan dat hun bedrijven zijn aangehaakt bij de UN Race to Zero. it is de wereldwijde campagne van de Verenigde Naties om niet-overheid actoren te activeren om rigoureus en onmiddellijk stappen te zetten wereldwijde emissies te halveren in 2030 en op tijd een gezonde en eerlijke emissievrije aarde te realiseren. De belofte werd gemaakt tijdens het CEO ontbijt voorgezeten door bedrijfsbestuurder en influencer Mr. Paul Polman.

Dagvoorzitter Inge Diepman trapte de congres dag af in een gevuld theater met 700+ duurzaamheidsprofessionals. Ruud Koornstra zet tijdens een vlammende opening alle deelnemers direct in de actiestand. Keynote sprekers Paul Polman en Wiebe Draijer delen hun inspirerende visie met het publiek. Aan het einde van de ochtend gaan we in dialoog met Mariëtte Hamer, Marjolein Demmers en Michel Scholte.

Tijdens de 21 parallelsessies is er volop interactie en kunnen de bezoekers tijdens de pauzes terecht op de Sustainability Fair met stands voor vragen en inspiratie.

In de middag vindt de verkiezing van de MVO-manager van het jaar 2020/21 plaats. Marianne van Keep (Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces) gaat er met de winst vandoor en ontvangt haar prijs uit handen van Maurits Groen. Als afsluitend onderdeel vertellen jong volwassenen Michel Scholte, Hajar Yagkoubi en Werner Schouten over het opgerichte Netwerk 2100. Een groep van 21 aankomende en 21 gevestigde bestuurders bundelen krachten om bestuurskamers klaar te maken voor de toekomst. Het doel is dat de top van het bedrijfsleven gaat sturen op brede welvaart voor mensen nu en in 2100. Na een keynote speech van Ingrid Thijssen werd haar het manifest ‘Ondernemen voor 2100’ aangeboden. Na al deze inspiratie werd iedereen uitgenodigd voor de feestelijke jubileumreceptie.

Eerste congres ter wereld volgens de Greendish 2050 Guidelines
Het Nationaal Sustainability Congres heeft als eerste congres ter wereld laten zien dat duurzaam en gezond eten niet alleen toekomstbestendig, maar ook nog eens lekker is. Op basis van de analyse van Greendish zijn er kleine veranderingen gemaakt in het voedselaanbod van het congres. Kleine veranderingen die grote positieve impact hebben gemaakt! In dit artikel van Greendish lees je daar meer over.

Sfeerimpressie 2021
Wil je nog even nagenieten of sfeerproeven van de programmaonderdelen waarbij je niet aanwezig kon zijn? Of heb je deze editie van het congres gemist en wil je toch graag een indruk krijgen? Je vindt hier een uitgebreide sfeerimpressie:

Save the date: donderdag 17 november 2022
Heeft u suggesties of ideeën voor volgend jaar (thema, sprekers, etc) of wilt u ook als partner aanwezig zijn? Stuur dan gerust een e-mail naar Rowi Kartner, rowi@ckc-seminars.nl of neem contact met ons op via 040-2146200.

 Het Nationaal Sustainability Congres wordt georganiseerd door CKC Seminars, Van der Molen E.I.S. en Sustainalize (ERM Group).

Overzicht Nieuws