SER-voorzitter Mariëtte Hamer benoemd tot informateur

De Tweede Kamer heeft SER-voorzittger Mariëtte Hamer aangewezen als nieuwe informateur. Hamer heeft de opdracht om te onderzoeken welke partijen bereid zijn om, op basis van de door de informateur onderzochte contouren van het te voeren beleid, met elkaar de onderhandelingen over een coalitieakkoord te voeren. Informateur Mariëtte Hamer wil in het regeerakkoord plannen opnemen voor een ‘duurzame economie’, een ‘inclusieve samenleving’ en ‘digitalisering en internationalisering’.

Mariëtte Hamer is sinds 2014 voorzitter van de SER, waarin werkgevers, vakbonden en de overheid samenwerken. Twintig jaar geleden bracht de SER op verzoek van het kabinet het advies uit over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) met als titel ‘De winst van waarden’.  Dit zeer veel geraadpleegde en effectvolle advies kan wel worden gezien als de start van MVO in Nederland.

Mariëtte Hamer is spreker op de 20ste jubileumeditie van het Nationaal Sustainability Congres.

Nationaal Sustainability Congres – 11 november 2021
Het Nationaal Sustainability Congres is het langst bestaande duurzaamheidscongres ter wereld. Een jaarlijks ijkpunt op weg naar een duurzaam Nederland en trefpunt voor managers, beleidsmakers en professionals die het verschil willen maken. Het NSC kent een rijke historie met vele hoogtepunten. Op 11 november a.s. vieren we de 20ste jubileumeditie bij Theater Gooiland in Hilversum.

Meld je aan voor 1 juli a.s. en profiteer van de dubbele vroegboekkorting!

Overzicht Nieuws