Parallelsessies 2023

12.00 uur Parallel programma ronde A met diverse sessies

Marije Rhebergen Esther Hofstede
Dexter 30 A1 - Mini-Masterclass: De 5 succesfactoren voor een social impact strategie Hoe vrijwilligerswerk samenleving, medewerkers en bedrijf kan versterken

Steeds meer bedrijven hebben een programma waarbij medewerkers zich ook maatschappelijk inzetten. Dat maakt jouw bedrijf niet alleen een betrokken, maar ook een aantrekkelijke werkgever. Maar hoe mobiliseer je collega’s en vergroot je deelnemersparticipatie – zoals bij DLL? Wat zijn de 5 succesfactoren?  Wat levert het op voor de samenleving, de medewerkers en het bedrijf? En wat is de link tussen medewerkersvrijwilligerswerk en aankomende CSRD-wetgeving?

Tijdens deze masterclass delen Esther Hofstede, Social Impact Expert bij Good Busy en Marije Rhebergen, Global Head of Sustainability bij DLL hun bevlogenheid en jarenlange praktijkervaring. In een interactieve sessie komen praktijk en theorie samen en krijg je handvatten en een toolkit om je ambities om te zetten in actie.

Marije Rhebergen

Global Head of Sustainability / CSR, DLL, onderdeel van de Rabobank Groep

Esther Hofstede

Social Impact Expert, Good Busy (Vereniging NOV)

Sessie is VOL

Alexandre Golisano
Dexter 24 A2 - Waar staan managers en organisaties in hun duurzaamheidsreis?

Hoe gebruiken organisaties elektrificatie en digitalisering om hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren? En waar lopen managers tegenaan in hun decarbonisatieproces? Tijdens deze inspirerende sessie presenteert Alexandre Golisano van Schneider Electric, in 2021 uitgeroepen tot duurzaamste organisatie ter wereld, de status quo van het bedrijfsleven in de Benelux. Leer van opinies en inzichten, obstakels en overwinningen van ruim 500 C-level changemakers binnen het bedrijfsleven, die Schneider Electric in onderzoek verzamelde om antwoord te geven op de prangende vraag: Waar staan managers en organisaties in hun duurzaamheidsreis? Daarnaast legt Alexandre uit waarom digitalisering en het terugbrengen van energy waste de sleutel tot succes is om de energiecrisis te weerstaan en deelt hij adviezen om je te helpen in de energietransitie – in welk traject van de reis je dan ook bent.

Alexandre Golisano

Country President Netherlands, Schneider Electric


Amber Bleeker Menno Savenije
Dexter 26 A3 - Solving Societal Challenges

Onze samenleving staat voor enorme, complexe uitdagingen. Denk aan de klimaatcrisis, de kloof tussen rijk en arm, ongeletterdheid en migratie. Deze problemen zijn complex, hardnekkig en ook nog eens van invloed op elkaar. Het ene kan niet worden opgelost zonder ook het andere aan te pakken. En helaas bestaat er geen magische oplossing. Vandaag niet en morgen niet.

Toch zien wij de contouren van een oplossing. Een oplossing waarin verandering onvermijdelijk is. Een unieke aanpak die verbinding aanmoedigt en de valkuilen van samenwerking tussen o.a. overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen erkent en overwint. Die zorgt dat deze organisaties zij aan zij staan om urgente maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Het impact ecosysteem.

Tijdens deze sessie neemt Amber Bleeker van Kyden je mee in het impact ecosysteem-gedachtengoed. Menno Savenije laat vervolgens zien hoe deze theorie in de praktijk vorm krijgt door te vertellen over RefugeeWork, hét landelijke platform voor alle vluchtelingen in Nederland, waar werkgevers, gemeenten, en overige partners de krachten bundelen om vluchtelingen aan duurzaam werk te helpen.

Amber Bleeker

Impact Consultant, Kyden

Menno Savenije

Projectleider, RefugeeWork


Norian Wasch Jeroen Kanselaar Suzie Dekker
Dexter 13 A4 - From ESG goals to measurable action - Eurofiber’s sustainable procurement journey

Join Norian Wasch, Group Director Procurement at Eurofiber, and Jeroen Kanselaar, Manager ESG, to learn about Eurofiber’s ambitious ESG goals and the practical steps they are taking to achieve them.

In this session, we will discuss:

 • The importance of setting ESG targets & aligning your sourcing strategy towards the wider organisational goals
 • With 2030 net zero and circularity targets in place, what practical actions is Eurofiber taking today to move towards a more sustainable future
 • With 80% of carbon emissions being found in the value chain, what strategies & actions do you put in place to engage suppliers on a path to capacity building and continuous improvement
Norian Wasch

Group Director Procurement, Eurofiber

Jeroen Kanselaar

Manager ESG, Eurofiber

Suzie Dekker

Account Executive, EcoVadis

Sessie is VOL

Geralt Turkenburg Céline Lustig Fleur van den Horn
Dexter 17 A5 - De sleutelrol van well-being op de werkvloer in het behalen van duurzaamheidsdoelen (SDG 3, 8 & CSRD)

Bijna een kwart van de SDG’s gaan over well-being, social en people. De duurzame bedrijfsvoering van nu vereist dus focus op de social impact van het health en safety beleid. Hoe bereid je jouw organisatie voor op de verplichte CSRD-doelen mét social impact, gemak en rendement?

Hashtagsam en 2DAYSMOOD laten je zien hoe je als organisatie een unieke kans hebt om een positieve impact te maken op het welzijn van medewerkers. Door deze in lijn te brengen met duurzaamheidsdoelen, kunnen organisaties een bloeiende en veerkrachtige beroepsbevolking creëren en bijdragen aan een betere wereld.

Gastspreker Geralt Turkenburg, ass. Director, Corporate Health & Safety bij Kyndryl laat je in een casus zien hoe hij zijn organisatie data-gedreven en impactvol voorbereid op de verplichte CSRD-doelen en daardoor een gezonde en betekenisvolle werkomgeving voor zijn medewerkers creëert.

Naderhand weet je hoe jij jouw duurzaamheidsdoelen kunt behalen: laagdrempelig, effectief en data-gedreven.

Geralt Turkenburg

ass. Director, Corporate Health & Safety, Kyndryl

Céline Lustig

Senior Corporate Happiness Expert, 2DAYSMOOD

Fleur van den Horn

Co-Founder & Senior Vitaliteitsadviseur, Hashtagsam


Saskia Pepping Erwin van Overbeek
Dexter 28 A6 - Dit is hoe we Nederland samen mooier eten

Steeds meer boeren willen natuurlijk boeren. De grote uitdaging? Te weinig afzetzekerheid en het gebrek aan (financiële) waardering. Tegelijkertijd willen steeds meer inkopers van voedsel wél hun steentje bijdragen aan gezondheid, biodiversiteitsherstel en het tegengaan van klimaatverandering. Echter, natuurlijke landbouwproducten zijn in Nederland nog niet in grote volumes beschikbaar. Dat creëert spanning en ongemak. In deze sessie vertelt MVO Nederland – het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Europa – je alles over een initiatief dat precies in dat gat springt: het Collectief Natuurlijk Eten & Drinken.

Het collectief van MVO Nederland omvat grote inkopers van eten en drinken, zoals Roompot, het Radboudumc en de TU Delft. Stuk voor stuk weten ze dat natuurlijk voedsel inkopen een puzzel is die vraagt om vertrouwen en samen in actie komen. In het collectief maken we bindende afspraken met toeleverancier(s) en verbinden ons aan nieuwe partijen. Het doel: natuurlijke landbouw het nieuwe normaal maken om zo de biodiversiteit terug te brengen in de landbouw.

Bezoek deze parallelsessie en je komt erachter hoe jij mee kunt helpen Nederland weer mooi te eten.

Saskia Pepping

Project Manager Food en Agri, MVO Nederland

Erwin van Overbeek

Manager Grote Bedrijven Netwerk, MVO Nederland


12.45 uur Lunchpauze op de Sustainability Fair
 

13.55 uur Parallel programma ronde B met diverse sessies

Marina d’Engelbronner Linda Broekhuizen Huib-Jan de Ruijter
Dexter 13 B1 - Just Transition: Investeren in een rechtvaardige en inclusieve klimaattransitie

In lijn met de strategische visie van de Europese Commissie voor klimaatneutraal 2050, wordt er wereldwijd gewerkt aan een rechtvaardige en inclusievere energietransitie, oftewel een ‘Just Transition’. Het gaat hierbij om het versnellen van de overgang naar een duurzame en rechtvaardige energietoekomst, waarbij economische groei, milieubescherming en sociale rechtvaardigheid hand in hand gaan met speciale aandacht voor kwetsbare gemeenschappen en werknemers. Marina d’Engelbronner (ERM) zal in gesprek gaan met Linda Broekhuizen (AIV) en Huib-Jan de Ruijter (FMO) om te verkennen hoe deze ‘Just Transition’ er uitziet en de rol van de private sector hierin.

De Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) is een toonaangevend adviesorgaan op het gebied van buitenlands beleid voor regering en parlement en brengt een  advies uit over een eerlijke en rechtvaardige klimaattransitie. FMO heeft recentelijk een klimaatactieplan gepubliceerd met Just Transition als speerpunt. Deze sessie biedt een waardevolle gelegenheid om dieper in te gaan op de uitdagingen en kansen van een eerlijke en duurzame overgang vanuit het perspectief van de private sector, en gezamenlijk te ontdekken hoe we kunnen bijdragen aan het bereiken van de klimaatneutrale visie voor 2050.

Marina d’Engelbronner

Partner Human Rights & Social Performance, ERM

Linda Broekhuizen

Lid Commissie Ontwikkelingssamenwerking, Adviesraad Internationale Vraagstukken

Huib-Jan de Ruijter

Co-Chief Investment Officer, FMO


Alexandre Golisano
Dexter 24 B2 - Waar staan managers en organisaties in hun duurzaamheidsreis?

Hoe gebruiken organisaties elektrificatie en digitalisering om hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren? En waar lopen managers tegenaan in hun decarbonisatieproces? Tijdens deze inspirerende sessie presenteert Alexandre Golisano van Schneider Electric, in 2021 uitgeroepen tot duurzaamste organisatie ter wereld, de status quo van het bedrijfsleven in de Benelux. Leer van opinies en inzichten, obstakels en overwinningen van ruim 500 C-level changemakers binnen het bedrijfsleven, die Schneider Electric in onderzoek verzamelde om antwoord te geven op de prangende vraag: Waar staan managers en organisaties in hun duurzaamheidsreis? Daarnaast legt Alexandre uit waarom digitalisering en het terugbrengen van energy waste de sleutel tot succes is om de energiecrisis te weerstaan en deelt hij adviezen om je te helpen in de energietransitie – in welk traject van de reis je dan ook bent.

Alexandre Golisano

Country President Netherlands, Schneider Electric


Simon Braaksma
Dexter 28 B3 - De CSRD en hoe bedrijven hieraan moeten voldoen

Veel bedrijven hebben er ondertussen wel van gehoord: de CSRD. Er komt veel duurzaamheidsregelgeving op bedrijven af, met de CSRD als koploper in Europa. Aankomende jaren moeten de rapportages van een grote hoeveelheid bedrijven in overeenstemming zijn met de richtlijn. Simon Braaksma zal je vanuit de EFRAG, adviesorgaan achter de CSRD, meenemen in de laatste ontwikkelingen en best practices rondom ESRS rapportage, met verdieping in de dubbele materialiteitsanalyse. Hij legt je precies uit wat de volgende stappen zijn om te voldoen aan de CSRD en als verantwoordelijke voor de implementatie bij Philips laat hij ook zien welke stappen Philips aan het nemen is.

Simon Braaksma

Sustainability Reporting Board member, EFRAG

Sessie is VOL

Michiel Kort Wouter de Waart
Dexter 26 B4 - Circulaire Economie: De kracht van hergebruik

Een soms wat onderbelichte R-strategie is reuse, terwijl hier ontzettend veel potentie ligt. In een informatie en interactieve sessie gaan Rebel en Renewi met aanwezigen in gesprek over de status, kracht en impact van hergebruik. Wat is eigenlijk de huidige status van hergebruik? Voor welke ketens en producten is hergebruik een relevante strategie? En hoe maak je de (voorkomen) milieu-impact van o.a. tweedehands auto’s, elektronische apparaten en textiel inzichtelijk?

Michiel Kort

Senior-adviseur en Directeur Circulaire Economie, Rebel

Wouter de Waart

Adviseur en Modelleur Circulaire Economie, Rebel

Sessie is VOL

Sandra Keessen Wim Heuvelman Wesley Schulte
Dexter 17 B5 - ANWB op weg naar een duurzame samenleving: hoe maken we impact en hoe monitoren we dit?

Veilige & schone mobiliteit. Duurzame producten & diensten. Dit ontstaat allemaal niet vanzelf. Wij laten zien hoe we dit bij de ANWB doen. We helpen Nederland om duurzamer onder weg te zijn en wij verduurzamen onze eigen bedrijfsvoering.

Ter voorbereiding op CSRD-compliance is ANWB gestart om met de Beezzz-app de CO2 uitstoot te meten. Voor de andere duurzaamheids-KPI’s ligt een concreet plan klaar. Leer hoe ANWB deze innovatieve tool inzet om alle disciplines te betrekken. IT-ers, data-analisten, inkopers, HR, Finance en nog veel meer andere ANWB’ers. We delen praktische inzichten en voorbeelden die illustreren hoe technologie en samenwerking de hoekstenen kunnen zijn voor een succesvolle en toekomstbestendige duurzaamheidsstrategie.

Sandra Keessen

Programma manager Duurzaamheid, ANWB

Wim Heuvelman

Co-Founder en Customer Success Manager, Beezzz

Wesley Schulte

Co-Founder en Sr Consultant, Intire


Judith Maas Merei Wagenaar Erwin van Overbeek
Dexter 30 B6 - Een Duurzaam Regeerakkoord: kansen grijpen die een duurzame agenda biedt

De dag voor het NSC zijn de landelijke Tweede Kamerverkiezingen. Een belangrijk moment, want die duurzame en inclusieve toekomst komt er alleen als de politiek nu een duidelijke toekomstvisie en -strategie opstelt, waar we met bedrijfsleven, maatschappelijk middenveld en burgers samen aan kunnen bouwen. Daarom roepen zeven koepelorganisaties (SDG Nederland, MVO Nederland, UN Global Compact Network NL, Partos, de NJR, IUCN NL en de 17 SDG Allianties) het nieuwe kabinet op om een duurzaam regeerakkoord op te stellen met een goede balans tussen economie, ecologie en sociale waarden.

Om weer binnen de ecologische, economische en sociale grenzen te komen, zijn transities nodig die niet op zichzelf staan. Klimaatactie en natuurherstel hebben alleen zin als iedereen mee kan komen; gelijke kansen zijn alleen haalbaar met hersteld vertrouwen en goed onderwijs; een duurzame economie werkt alleen met een vernieuwde arbeidsmarkt en een rechtvaardig ondernemingsklimaat.

Het manifest geeft hiervoor handvatten en uitgangspunten, op basis van brede welvaart en de SDG’s. Het is gericht op alle politieke partijen, en heeft geen politieke kleur of voorkeur. Je kunt het lezen en (als bedrijf) ondertekenen op https://duurzaamregeerakkoord.nl/.

Door de oproep met zoveel mogelijk bedrijven en maatschappelijke organisaties te ondertekenen, tonen we durf en leiderschap, en maken we samen een speerpunt van duurzaamheid, vrede en veiligheid, gelijke kansen, inclusief onderwijs en kwalitatieve banen voor iedereen, betere zorg en een gezonde economie. Het gaat om het grijpen van alle kansen die een duurzame agenda biedt.

 

In deze sessie bespreken Judith Maas (directeur SDG Nederland), Merei Wagenaar (directeur UN Global Compact Network Netherlands) en Erwin van Overbeek (Manager Grote Bedrijven Netwerk, MVO Nederland) de kersverse uitslag van de verkiezingen. Samen met de deelnemers gaan we bijv. in op de volgende vragen:

 

 • Welke mogelijke coalities zouden er gevormd kunnen worden en wat betekent dat voor de duurzame toekomstagenda?
 • Hoe kunnen we invloed uitoefenen op de formatie en wat kan jouw rol als bedrijf daarin zijn?
 • Bedrijven zijn vaak ‘purpose driven‘ en denken na over waar ze over 20 jaar willen staan door een visie & missie op te stellen, vaak met bijbehorende duurzaamheidsstrategie. Maar wat is eigenlijk de ‘purpose’ van de BV Nederland? Hoe zorgen we ervoor dat het kabinet verder vooruit durft te kijken dan 4 jaar, en de regie pakt om een richtinggevende toekomststrategie voor Nederland op te stellen, waar we vervolgens in gezamenlijkheid aan kunnen werken?
Judith Maas

Directeur, SDG Nederland

Merei Wagenaar

Directeur UN Global Compact Network Netherlands – het grootste initiatief voor duurzaam ondernemen ter wereld

Erwin van Overbeek

Manager Grote Bedrijven Netwerk, MVO Nederland


14.40 uur Wisselen van zaal
 

14.45 uur Parallel programma ronde C met diverse sessies

Fleur Monasso Maren Striker Stefan van Sabben Harm Goossens Peter-Eric Verstegen
Dexter 17 C1 - Jouw duurzaamheidsbeleid kan levens redden. Nu al. 

Klimaatverandering heeft verwoestende gevolgen voor mens en natuur. Niet pas in 2050. Nu al. Weersomstandigheden zijn extremer en leiden tot intensere stormen, zware overstromingen, langdurige droogte en woedende bosbranden. Huizen raken beschadigd, oogsten gaan verloren en gezinnen worden uit elkaar gerukt. Miljarden worden uitgegeven om levens te redden en schade te herstellen. Maar we kunnen ook nu al mensen helpen, voordat een ramp plaats vindt. Het Rode Kruis helpt gemeenschappen om zich aan te passen aan het veranderende klimaat. Dat voorkomt niet alleen veel leed, het is ook goedkoper dan noodhulp achteraf bieden.

Ontdek hoe je met jouw duurzaamheidsbeleid nu al levens kan redden en gemeenschappen veerkrachtiger kan maken. Tijdens deze boeiende sessie vertelt Fleur Monasso (Europe Climate Lead, manager bij het Rode Kruis Klimaatcentrum) over de humanitaire impact van klimaatverandering. Maren Striker (Manager Program Development & Management) laat zien hoe we de impact van natuurrampen kunnen beperken. Stefan van Sabben (Global CSR & Sustainability Manager, TPV Europe) legt uit hoe een samenwerking met het Rode Kruis bijdraagt aan de MVO-missie van het bedrijf. We zijn zeer verheugd dat Harm Goossens, de nieuwe algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis, op inspirerende wijze zijn inzichten met ons zal delen. Moderator: Peter-Eric Verstegen (Manager Corporate Partnerships, Rode Kruis)

Fleur Monasso

Europe Climate Lead, Manager, Rode Kruis Klimaatcentrum

Maren Striker

Manager Program Development & Management, Rode Kruis

Stefan van Sabben

Global CSR & Sustainability Manager, TPV Europe

Harm Goossens

Algemeen Directeur, Rode Kruis Nederland

Peter-Eric Verstegen

Manager Corporate Partnerships, Rode Kruis


Judith Maas Brenda Vervoorn Brigitte Stapel Patrick Welp
Dexter 30 C2 - Versnellen op de Sustainable Development Goals: via inkoop en opdrachtgeverschap

Een toekomstbestendige organisatie koopt duurzaam in. Steeds meer bedrijven, semipublieke en maatschappelijk organisaties nemen SDG’s op als kompas voor hun inkoopbeleid en opdrachtgeverschap. In juni 2023 is daarom het Manifest Sustainable Procurement gelanceerd – samen met het bedrijfsleven en semipublieke organisaties. Want via inkoop kan iedereen een verschil maken. Maar hoe doe je dat?

Tijdens deze sessie geeft Judith Maas (directeur SDG Nederland) een toelichting op het thema duurzaam inkopen met de SDG’s. Daarnaast zal Brenda Vervoorn (Beleidscoördinator Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen) het door de overheid gelanceerde Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen toelichten en aangeven waar voor bedrijven kansen liggen. Vervolgens wordt de Actieagenda Sustainable Procurement gepresenteerd en gaan we in gesprek met twee ondertekenaars van het Manifest Sustainable Procurement. Hoe realiseren zij werkelijke SDG-impact via de inkoopfunctie? Welke lessen kunnen we daarvan leren? Het laatste kwartier heeft u de mogelijkheid om zelf vragen te stellen aan de sprekers.

Judith Maas

Directeur, SDG Nederland

Brenda Vervoorn

Beleidscoördinator Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Brigitte Stapel

Contractmanager, Breda University of Applied Sciences

Patrick Welp

Directeur, Vodde

Sessie is VOL

Quirin Niessen
Dexter 24 C3 - Compliance, Impact & Beyond: De juiste aanpak voor de CSRD materialiteitsanalyse

CSRD is een rapportageverplichting en daarmee een compliance vraagstuk. De achterliggende ambitie is echter veel groter en gaat over het toekomstbestendig maken van bedrijven en verduurzaming van de maatschappij als geheel. Wij helpen bedrijven het ‘vinkje’ te halen, maar ook om de dialoog te starten over de strategische implicaties (risico’s en kansen) van de duurzame revolutie. De eerste stap is het uitvoeren van een dubbele materialiteitsanalyse. De uitkomsten van de materialiteitsanalyse hebben grote invloed op alle elementen van het CSRD rapport dat  moet worden gepubliceerd, zowel qua omvang als qua inhoud.

Tijdens deze sessie starten we met een bespreking van het belang van de dubbele materialiteitsanalyse binnen de CSRD rapportage, om vervolgens over te gaan tot een onderbelicht thema: de keuzes die organisaties kunnen (en moeten) maken rondom de manier waarom zij deze analyse willen vormgeven. De wet stelt weliswaar kaders, maar er blijft veel ruimte over om zelf in te vullen. Wij bespreken de keuzeopties en onderzoeken – in interactie met het publiek – welke afwegingen meespelen bij deze dilemma’s.

Quirin Niessen

Principal Consultant, Kyden

Sessie is VOL

Sophie Bloemen
Dexter 26 C4 - Duurzaamheidsuitdagingen & de postgroei economie

Een postgroei economie, wat zou dat betekenen en wat kan je ermee als bedrijf?  Meer en meer realiseren we ons dat een op groei georiënteerde economie zowel ecologisch onhoudbaar is als sociaal onwenselijk. Gezamenlijk hebben we het steeds meer over systeem transformatie en een nieuwe economische narratief waar welzijn van mens en planeet centraal staan. Hoe ziet deze systeem transitie en op praktisch niveau uit? Wat betekent het als we de economie democratiseren, we naar een zorgzame economie gaan en en wat is hierin de rol van de overheid? Dit alles komt aan bod over de postgroei economie.

Sophie Bloemen

Politiek econoom, Co-founder en Directeur, Commons Network. Mede-auteur van o.a. “Our Commons, Political Ideas for a New Europe” en “Manifest voor een zorgzame economie”.

Sessie is VOL

Wouter van Dieren Marcel Vester
Dexter 13 C5 - Resource Crisis? Don’t look DOWN

Na de Covid pandemie en de oorlog in Ukraine zijn veel overheden en bedrijven zich bewust geworden van de kwetsbaarheden in de aanvoerketens van grondstoffen, halffabricaten en producten. Tevens is de dominante positie van China en Rusland in de waardeketen meer voor het voetlicht gekomen en daarmee de kwetsbare positie van de Europese en Nederlandse economieën. Als reactie zijn de EU Critical Raw Materials Act en de Nederlandse grondstoffenstrategie ontwikkeld. In deze beleidsdocumenten worden maatregelen geïntroduceerd om de aanvoer van primaire en secundaire grondstoffen veilig te stellen. Maar wat nu als deze maatregelen onvoldoende zijn om aan de exponentieel groeiende vraag te kunnen voldoen? Wat nu als de bijkomende effecten van een groeiend grondstoffengebruik steeds meer problemen veroorzaken (geopolitiek, ecologisch en sociaal)? Zijn we binnen de Nederlands economie en samenleving voorbereid op de aanstaande tekorten en zijn we bereid om onze footprint te verlagen? Of vertrouwen we op toekomstige innovaties en schuiven we de problemen en oplossingen door naar de volgende generaties?

Tijdens deze sessie krijg je inzichten in de aankomende grondstoffentekorten, de gevolgen van tekorten en de opties om op globaal en nationaal niveau maatregelen te treffen.

Wouter van Dieren

Lid, Club van Rome

Marcel Vester

Programma manager, Resource Wende


Bram Heijnen Jeroen van der Heijden
Dexter 28 C6 - Behavioral design: meer impact creëren door gedrag te veranderen

Na het volgen van deze workshop ben je een betere manager en veranderaar.

Behavioral design, gedragsverandering, is cruciaal in het creëren van een duurzamere wereld. Wij helpen jou hoe gedrag te begrijpen en positief te beïnvloeden. In deze workshop leer je:

 • Ons behavioral design thinking framework?
 • Wat IKEA je kan leren over customer journeys?
 • Hoe je de donkere kant van de psychologie voor het goede kunt gebruiken: wat drugshandelaren en Spotify toepassen.
 • De drie geheimen over nieuwsgierigheid.
 • En meer…

In de workshop gaan we zoveel mogelijk in op jouw eigen situatie, zodat je de kennis meteen kan toepassen en met hands-on tools aan de slag kunt om meer positieve impact te creëren.

Bram Heijnen

Creative Strategist & Behavior Designer en Founder, Mindpact

Jeroen van der Heijden

Creative Strategist & Behavior Designer en Founder, Mindpact


15.30 uur Pauze op de Sustainability Fair