Online Kristal-event 2020 terugkijken

Op dinsdag 17 november 2020, de originele datum van de 20e editie van het Nationaal Sustainability Congres, heeft het online Kristal-event 2020 plaatsgevonden. Welke stappen heeft het Nederlandse bedrijfsleven de afgelopen 20 jaar gezet op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Hierover gingen gerenommeerde sprekers, onder leiding van dagvoorzitter Donatello Piras, in gesprek tijdens het Online Kristal-event. Het event kon rekenen op een hoge opkomst van meer dan 400 online deelnemers.

20 jaar MVO-beleid
Het adviesrapport van de SER ‘De Winst van Waarde’ van 20 jaar geleden, vormt de basis van het MVO-beleid van nu. Belangrijkste advies was dat het initiatief en verantwoordelijkheid voor duurzaam ondernemen bij het bedrijfsleven zelf moet liggen en dat dit niet met wetgeving moet worden opgelegd door de overheid. Maar hoe denkt het bedrijfsleven hier 20 jaar later zelf over? Om dat te achterhalen voerde Sustainalize, mede-organisator van het Nationaal Sustainability COngres, onderzoek uit onder Nederlandse MVO- en duurzaamheidsmanagers. Tijdens het online Kristal-event presenteerde Joop Joost Hietbrink, Associate Partner bij Sustainalize, de resultaten en besprak deze met Mariëtte Hamer (voorzitter SER en keynote spreker van het NSC ) en Herna Verhagen (CEO PostNL).

Online Kristal-event terugkijken
Heb je het online Kristal-event op 17 november gemist? Of wil je het allemaal nog eens rustig terugkijken? De uitzending van het hele evenement is via deze link beschikbaar.

Nationaal Sustainability Congres
Op donderdag 11 november 2021 vindt de 20e editie van het Nationaal Sustianability Congres in fysieke vorm plaats bij Gooiland te Hilversum. Meld je snel aan en profiteer van maar liefst € 100,- vroegboekkorting!

Overzicht Nieuws