Nieuwe schaarste vraagt om nieuwe manier van denken en doen

U herkent het wel: ruimte is schaarser, grondstoffen zijn schaarser, schone lucht is schaarser en personeel is schaarser. We kunnen deze nieuwe vormen van schaarste echter niet oplossen zoals we de oude schaarste oplosten. Paul legt op een heldere manier uit welke nieuwe manier van denken en doen er nodig zijn en welke politieke keuzes deze nieuwe manier van denken vergt voor de lange termijn. Hij laat bovendien zien dat het niet allemaal kommer en kwel is, want het is mogelijk: een gelukkiger en net zo welvarend Nederland dat binnen de draagkracht van de aarde leeft.

Paul Schenderling is econoom, spreker en auteur van het boek Er is leven na de groei (2022). Hij is programmaleider van Postgroei Nederland, een centrum voor onderzoek en advies rondom brede welvaart.

Op donderdag 23 november 2023 vindt de 22e editie van het Nationaal Sustainability Congres plaats. Het NSC is het langst bestaande duurzaamheidscongres ter wereld en kent een rijke historie met vele hoogtepunten. De deelname prijs bedraagt €395,- excl. BTW per persoon. Klik hier voor meer informatie en registratie.

Overzicht Nieuws