Nationaal Sustainability Congres eerste congres volgens de Greendish 2050 Guidelines

Het Nationaal Sustainability Congres zal wereldwijd het eerste congres zijn dat eten serveert volgens de richtlijnen van de Greendish 2050 Guidelines. Het congres laat hiermee zien toekomstbestendig te zijn en wil zo een voorbeeld zijn voor andere congressen. In de Greendish 2050 Guidelines zijn verschillende wetenschappelijke inzichten vertaald naar richtlijnen die gebruikt kunnen worden bij het samenstellen van een duurzaam, gezond en bovenal lekker menu. Een menu waarmee in 2050 iedereen ter wereld voorzien wordt in gezond en duurzaam voedsel: het Menu van de Toekomst.

Op donderdag 11 november vindt de speciale 20e jubileumeditie van het Nationaal Sustainability Congres plaats in Theater Gooiland te Hilversum. Als langst bestaande duurzaamheidscongres ter wereld besteedt het NSC uiteraard veel aandacht aan het zo duurzaam mogelijk organiseren van dit event. Deze editie zetten zelfs een stap extra door een toekomstbestendig menu te serveren.

“We willen als vooraanstaand congres op het gebied van duurzaamheid zelf natuurlijk ook ‘practise what you preach’ doen. Met de erkenning van Greendish tonen we aan dat dit met de catering helemaal goed zit. Leuk om hierin de primeur te hebben!” zegt Folkert van der Molen als medeorganisator van het congres.

Menu van de Toekomst
De samenstelling van de richtlijnen voor het Menu van de Toekomst, oftewel de Greendish 2050 Guidelines, is gebaseerd op het EAT-Lancet rapport en de Richtlijnen Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. In samenwerking met de Wetenschappelijke Raad en Expert Panels van Greendish is een praktische invulling gegeven aan de richtlijnen die zijn omschreven in het EAT-Lancet rapport, gecombineerd met andere wetenschappelijke inzichten. De inhoudelijke basis van de Greendish 2050 Guidelines wordt regelmatig tegen het licht gehouden en met de laatste wetenschappelijke inzichten geüpdatet.

Greendish
Duurzaam en gezond eten voor iedereen overal beschikbaar maken. Dat is de missie van Greendish, een snelgroeiende organisatie met wereldwijde ambities. Zij geloven dat deze grote verandering gerealiseerd kan worden met kleine veranderingen op het bord. Met al meer dan 10 jaar ervaring helpt Greendish voedselaanbieders met innovatieve oplossingen in te spelen op de (blijvende) trend van gezond en duurzaam eten. Daarbij adviseert Greendish hen bij het samenstellen van een menu dat past binnen de grenzen van één planeet. Een menu dat lekker is, door gasten goed wordt gewardeerd en ook goed is voor mens, dier en planeet. bedrijven bij het samenstellen van een future-proof menu dat past binnen de grenzen van één planeet. Een menu dat lekker is, door gasten goed wordt gewaardeerd en ook goed is voor mens, dier en planeet.

Over het Nationaal Sustainability Congres
Het Nationaal Sustainability Congres wordt jaarlijks georganiseerd door Folkert van der Molen van Van der Molen E.I.S., congresbureau CKC Seminars en adviesbureau Sustainalize. Het congres is het grootste duurzaamheidscongres in Nederland met jaarlijks zo’n 550-750 bezoekers. Het is ook het langst bestaande duurzaamheidscongres ter wereld. Meer informatie: www.sustainability-congres.nl.

Overzicht Nieuws