LocalTea - duurzame kwaliteitsthee van eigen bodem

Voor veel productgroepen is er al de mogelijkheid om voor lokale, transparante en duurzame producten te kiezen, tot voor kort was dit niet mogelijk voor thee. LocalTea maakt op ambachtelijke wijze thee van lokale plantages. Hierdoor is de traditionele theeketen doorbroken.

Thee legt vaak een lange weg af van plant tot glas. Hierbij gaat veel smaak en waardering verloren. LocalTea heeft een korte transparante keten, maakt de thee van de jonge toppen die alle smaak-, geur-, kleur- en voedingsstoffen bevatten, maakt door lokaal te produceren een positieve impact en creëert bewustwording over thee. Échte thee met waardering voor de maker, de drinker en de natuur.

Afgelopen jaar zijn er 750.000 kopjes lokale thee gedronken in Europa en die 750.000 kopjes maken impact. Een onderzoek waarbij de thee van LocalTea werd vergeleken met die van grote multinationals werd goed zichtbaar wat de impact van LocalTea is. Met de thee wordt er 99% bespaard op het gebied van water en energie en 96% op het gebied van CO2 uitstoot.

Klik hier voor meer informatie over LocalTea.

Wil jij deze lokale, transparante en duurzame thee proberen, bezoek dan het Nationaal Sustainability Congres op 11 november in Gooiland te Hilversum. Klik hier voor meer informatie en registratie.

Overzicht Nieuws