Jouw duurzaamheidsbeleid kan levens redden. Nu al. 

Klimaatverandering heeft verwoestende gevolgen voor mens en natuur. Niet pas in 2050. Nu al. Weersomstandigheden zijn extremer en leiden tot intensere stormen, zware overstromingen, langdurige droogte en woedende bosbranden. Huizen raken beschadigd, oogsten gaan verloren en gezinnen worden uit elkaar gerukt. Miljarden worden uitgegeven om levens te redden en schade te herstellen. Maar we kunnen ook nu al mensen helpen, voordat een ramp plaats vindt. Het Rode Kruis helpt gemeenschappen om zich aan te passen aan het veranderende klimaat. Dat voorkomt niet alleen veel leed, het is ook goedkoper dan noodhulp achteraf bieden.

Ontdek hoe je met jouw duurzaamheidsbeleid nu al levens kan redden en gemeenschappen veerkrachtiger kan maken. Tijdens deze boeiende sessie vertelt Fleur Monasso (Europe Climate Lead, manager bij het Rode Kruis Klimaatcentrum) over de humanitaire impact van klimaatverandering. Maren Striker (Manager Program Development & Management) laat zien hoe we de impact van natuurrampen kunnen beperken. Stefan van Sabben (Global CSR & Sustainability Manager, TPV Europe) legt uit hoe een samenwerking met het Rode Kruis bijdraagt aan de MVO-missie van het bedrijf. Moderator: Peter-Eric Verstegen (Manager Corporate Partnerships, Rode Kruis)

 

Op donderdag 23 november 2023 vindt de 22e editie van het Nationaal Sustainability Congres plaats. Het NSC is het langst bestaande duurzaamheidscongres ter wereld en kent een rijke historie met vele hoogtepunten. De deelname prijs bedraagt €395,- excl. BTW per persoon. Klik hier voor meer informatie en registratie.

Overzicht Nieuws