Dit is hoe we Nederland samen mooier eten

Steeds meer boeren willen natuurlijk boeren. De grote uitdaging? Te weinig afzetzekerheid en het gebrek aan (financiële) waardering. Tegelijkertijd willen steeds meer inkopers van voedsel wél hun steentje bijdragen aan gezondheid, biodiversiteitsherstel en het tegengaan van klimaatverandering. Echter, natuurlijke landbouwproducten zijn in Nederland nog niet in grote volumes beschikbaar. Dat creëert spanning en ongemak. In deze sessie vertellen Saskia Pepping, Project Manager Food en Agri en Erwin van Overbeek, Manager Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland – het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Europa – je alles over een initiatief dat precies in dat gat springt: het Collectief Natuurlijk Eten & Drinken.

Het collectief van MVO Nederland omvat grote inkopers van eten en drinken, zoals Roompot, het Radboudumc en de TU Delft. Stuk voor stuk weten ze dat natuurlijk voedsel inkopen een puzzel is die vraagt om vertrouwen en samen in actie komen. In het collectief maken we bindende afspraken met toeleverancier(s) en verbinden ons aan nieuwe partijen. Het doel: natuurlijke landbouw het nieuwe normaal maken om zo de biodiversiteit terug te brengen in de landbouw.

Bezoek deze parallelsessie en je komt erachter hoe jij mee kunt helpen Nederland weer mooi te eten.

Op donderdag 23 november 2023 vindt de 22e editie van het Nationaal Sustainability Congres plaats. Het NSC is het langst bestaande duurzaamheidscongres ter wereld en kent een rijke historie met vele hoogtepunten. De deelname prijs bedraagt €395,- excl. BTW per persoon. Klik hier voor meer informatie en registratie.

Overzicht Nieuws