Dagvoorzitter Jeroen Smit

Jeroen Smit (1963) studeerde Bedrijfskunde, werkte bij Het Financieel Dagblad (wat je opschrijft moet kloppen), als chef economie bij het AD (wat je opschrijft moet ook gelezen worden) en was hij hoofdredacteur-uitgever van FEM/de Week.  Sinds 2002 is hij ZZP-er, hij presenteerde NOVA, Buitenhof en verschillende radioprogramma’s, maakte de documentaire serie ‘Leiders Gezocht’ en het theatercollege ‘Bruto Nationaal Geluk’ (samen met Hans Sibbel). Tussen 2011-2015 was hij hoogleraar Journalistieke Vaardigheden aan de Rijksuniversiteit Groningen.  Smit schreef drie bestsellers over leiderschap in het bedrijfsleven: Het Drama Ahold, ijdelheid & hebzucht aan de top, De prooi, blinde trots breekt ABNAmro en Het Grote Gevecht & het eenzame gelijk van Paul Polman (totaal ruim 400.000 verkocht).

Op donderdag 23 november vindt het Nationaal Sustainability Congres plaats met Jeroen Smit als dagvoorzitter. Het thema van deze editie is Samen van ambitie naar transitie: een duurzame samenleving binnen een generatie! 

Elk nieuw onderzoeksrapport bekrachtigt de urgentie van onze duurzaamheidsdoelen. Niet alleen qua klimaat, milieu en leefomgeving, maar ook betreft gezondheid, onderwijs, veiligheid, (sociale) gelijkheid en sociale cohesie. Gelukkig hebben we de ambitie om hiermee aan de slag te gaan. Er zijn genoeg bestaande systemen en economische modellen die we kunnen gebruiken om deze duurzaamheidsuitdagingen aan te gaan. De ambitie om de CO2-uitstoot in 2030 minimaal met 55% te verlagen en in 2050 klimaatneutraal te zijn, is een uitdaging die vraagt om over onze grenzen heen te kijken. We hebben de technologie, kennis en middelen om een duurzame samenleving te creëren. Maar hoe brengen we dit alles in praktijk? We nemen je mee in inspirerende voorbeelden, concrete resultaten en vernieuwende ideeën.

Aanwezig zijn op het Nationaal Sustainability Congres? Schrijf je dan in vóór 1 september a.s. en ontvang € 100,- vroegboekkorting, je betaalt €295,- excl. BTW per persoon. Klik hier voor meer informatie en registratie.

Overzicht Nieuws