Boek 'Hard Rain' voor iedere NSC deelnemer!

Uitgeverij Maurits Groen stelt voor iedere deelnemer aan het 18de Nationaal Sustainability Congres het boek ‘Hard Rain – Onze Frontale Botsing Met De Natuur’ van Mark Edwards beschikbaar. Het boek bevat de songtekst van het gelijknamige nummer van Bob Dylan.

Het boek verscheen al in 2009 maar is onverminderd actueel.

Hard Rain verbeeldt de mondiale problemen die regeringen zouden moeten aanpakken: grondstofverspilling door een happy few, massale armoede van veel anderen, bevolkingsgroei, vervuiling, natuurvernietiging, en tenslotte de klimaatverandering. Helaas bekijken ze hen meestal afzonderlijk en niet in samenhang. Alle premiers en presidenten van de hele wereld hebben een exemplaar van Hard Rain toegestuurd gekregen, met een aansporende brief om al die problemen pragmatisch en in samenhang te benaderen.

Lees Hard Rain en meng je in het debat, schrijf de premier, schrijf naar topzakenlieden, schrijf naar de krant. Laat je niet van de wijs brengen door de media, die meestal het liefst leuke verhaaltjes noteren en amusante programmaatjes maken. Zonder een echte massale en langdurige opstand van de publieke opinie gaan de absoluut vereiste grondige veranderingen gewoon niet plaatsvinden.
Het heruitvinden van de moderne wereld, zodat we duurzaam in harmonie omgaan met ons leefmilieu: dat is het doel. Laten we eraan gaan staan!

“Raakt recht in het hart. Ontroerend en aangrijpend. Briljante combinatie van de oertekst van Dylan en de ene na de andere onwaarschijnlijke foto, die stuk voor stuk de toeschouwer toeschreeuwen: Doe iets!”
Pieter Winsemius

Overzicht Nieuws