Bijdrage vanuit Nationaal Sustainability Congres aan Online Kristal-event 2020

Op dinsdag 17 november 2020, de originele datum van de 20e editie van het Nationaal Sustainability Congres, wordt het online Kristal-event 2020 georganiseerd. Gerennommeerde sprekers gaan, van 10.00 tot 11.30 uur, in gesprek over 20 jaar MVO in Nederland, Covid-19 & trends in niet-financiële verslaggeving. Dit digitale event vervangt de jaarlijkse Kristaluitreiking van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de accountantsorganisatie NBA. Sustainalize zal, als mede-organisator van het Nationaal Sustainability Congres, ook een onderdeel in het programma van het online Kristal-event verzorgen.

Onderzoek 20 jaar MVO / duurzaam ondernemen
In december 2000, dit jaar dus 20 jaar geleden, bracht de SER een eerste advies uit aan de overheid over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) of duurzaam ondernemen. Dit advies, getiteld ‘De winst van waarden’, is veel geraadpleegd en geldt als de basis voor het MVO-beleid van de overheid. Sustainalize heeft, als mede-organisator van Nationaal Sustainability Congres, door middel van een enquête een onderzoek uitgevoerd onder de Nederlandse duurzaamheidsmanagers naar de belangrijkste trends de afgelopen 20 jaar en de verwachtingen voor de toekomst. Tijdens het online Kristal-event op 17 november 2020 presenteert Joop Joost Hietbrink, Associate Partner bij Sustainalize, de resultaten en bespreekt deze met Mariëtte Hamer (voorzitter SER en keynote spreker van het NSC ) en Herna Verhagen (CEO PostNL).

Tijdens het Kristal-event zijn de sprekers in de overige onderdelen onder meer: Jabine van der Meijs (Royal Schiphol Group), Claudia Kruse (APG Asset Management) en Jan Peter Balkenende (Dutch Sustainable Growth Coalition). Het debat in de Glazen Zaal in Den Haag staat onder leiding van Donatello Piras.

Aanmelden en het volledige programma bekijken kan hier.

Overzicht Nieuws