LAATSTE NIEUWS:

Duurzame daadkracht!

Op donderdag 8 november organiseren Sustainalize en CKC Seminars de 18e editie van het Nationaal Sustainability Congres met als thema:

Duurzame daadkracht!

De maatschappelijke opgaven (zowel milieu- als sociale uitdagingen) waarvoor we staan, zijn groter dan ooit maar inmiddels geagendeerd. De tijd begint te dringen om met drastische acties tot verbeteringen te komen en het tij te keren.

Niet voor niets committeerden bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties zich eensgezind achter de Sustainable Development Goals. Daarnaast zijn er doelstellingen gedefinieerd voor duurzame energie en CO2-reductie, zowel vanuit het Klimaatverdrag van Parijs, op Europees niveau als door Nederland zelf. Ook voor een onderwerp als circulaire economie zijn ambities vastgelegd.

Om alle doelen te realiseren, is een gestroomlijnde daadkrachtige samenwerking tussen deze actoren vereist. Met snelle en brede marktintroducties van innovaties, kostenefficiency, snelle leercurves, brede gedragsverandering en sturing. Daarover gaat deze editie van het Nationaal Sustainability Congres.

Sprekers 2017

Aanmelden

Meld u aan voor 01 juli a.s. en maak gebruik van de early bird korting! U ontvangt € 100,- korting op de deelnameprijs. U betaalt slechts € 295,- excl. BTW!

MELDT U HIER AAN

Voor wie?

Bedrijfsleven: duurzame ondernemers, CEO’s, beslissers en scenarioplanners die (mede)verantwoordelijk zijn voor de strategische koers van een organisatie, consultants, MVO- en CSR-managers, marketing en branding, public affairs, hr-managers

(Semi)-overheid, wetenschap, maatschappelijke/duurzame organisaties: onderzoekers, beleidsmakers en projectleiders die zich bezighouden met duurzaamheid en sociaal ondernemerschap

Financieel: beleggers in duurzame ontwikkelingen, impact-investeerders

Programma 2017

Ontvangst en registratie op de Sustainability Fair

Opening Lars Sørensen, dagvoorzitter
‘Call to Action’ door Ruud Koornstra, Energiecommissaris Nederland en ondernemer

Lars Sørensen, Event Designer | Dagvoorzitter | Presentator | Business Vlogger

Ruud Koornstra, Energiecommissaris Nederland en ondernemer

Een dialoog tussen milieu- en klimaatdeskundige Jan Paul van Soest en Nederland-directeur Marjan van Loon van Shell, onder leiding van Talitha Muusse, ondernemer/generatie-expert

Na de opening van het congres door Ruud Koornstra, energiecommissaris van Nederland, staat een spannende dialoog op het programma. Spannend omdat het een dialoog is met de onderneming Shell waarvan de ‘purpose’ veel ter discussie staat. Waar staat Shell nu eigenlijk voor? Zoveel mogelijk olie en gas produceren en waarde genereren voor de huidige aandeelhouders? Is de toekomstige waarde niet juist te vinden in duurzame energie? Waarom investeert Shell niet veel meer middelen in duurzame energie? Hoe kan Shell aan de vraag naar energie blijven  voldoen  en tegelijk vol in zetten op het tegengaan van klimaatverandering? Is de uitdaging voor Shell niet om zelf volledig de purpose aan te passen?

Jan Paul van Soest, Milieu- en klimaatdeskundige

Marjan van Loon, President-directeur Shell Nederland

Talitha Muusse, Ondernemer / generatie-expert

Purpose Action Impact Talks 

Langs de as van Purpose, Action en Impact houden onze sprekers een inspirerend betoog van 8 minuten. Waar staat de organisatie nu? Wat is de koers en welke acties passend bij die koers kunnen we verwachten?

Hier na schuiven ze beiden aan tafel bij presentator Lars Sørensen en side-kick Talitha Muusse. Voor een goed gesprek over ambities, doelstellingen maar vooral de weg naar realisatie. We duiken dieper in op de ambities en de aanpak van KPN, FairPhone, NN en Randstad om op een positieve manier het verschil te maken in de duurzame transitie.

Waar staan ze op het gebied van Purpose, Action en Impact? De zaal vormt de redactie en denkt mee over vragen om voor te leggen aan steeds een tweetal van sprekers.

met:

Bas van Abel, CEO en founder Fairphone

Jacques van den Broek, CEO & Voorzitter Raad van Bestuur, Randstad Holding nv.

Eelco Blok, CEO & Voorzitter Raad van Bestuur, KPN NV.

Dorothee van Vredenburch, Chief Change & Organisation (CCO) en lid Management Board, NN Group

Onder leiding van

Lars Sørensen, Event Designer | Dagvoorzitter | Presentator | Business Vlogger

Side-kick

Talitha Muusse, ondernemer / generatie-expert

Diverse parallelsessies over een grote variëteit aan duurzaamheid thema’s, interessante sprekers en interactiviteit.

Klik hier voor meer informatie.

Diverse parallelsessies over een grote variëteit aan duurzaamheid thema’s, interessante sprekers en interactiviteit.

Klik hier voor meer informatie.

5 minuten de tijd om bij de lezing van uw keuze aan te sluiten

Diverse parallelsessies over een grote variëteit aan duurzaamheid thema’s, interessante sprekers en interactiviteit.

Klik hier voor meer informatie.

Wie mag zich komend jaar MVO manager van het Jaar 2017 noemen?

De deelnemers aan het congres bepalen met hun stem wie van de drie genomineerde MVO Managers dé ‘MVO Manager van het Jaar’ wordt. De winnaar ontvangt uit handen van Maurits Groen (de ‘meest duurzame Nederlander’) een bokaal en een prachtig weekendarrangement voor twee personen in Duurzaam Landgoed Zonheuvel in Doorn. Ook mag de MVO Manager van het Jaar de effectenbeurs Euronext in Amsterdam openen met de gongslag (13 november)!

De genomineerden:

Zie ook www.mvomanagervanhetjaar.nl

Drie jonge wereldverbeteraars vertellen over hun drive om maatschappelijke impact te maken, de problemen die ze hebben overwonnen en lessen die ze hebben geleerd. Allen zijn zelfs internationaal doorgebroken en krijgen met hun duurzame initiatieven volop media-aandacht: Joost de Kluijver (Closing the Loop), Jurrian Knijtijzer (Finch Buildings) en Lex Hoefsloot (Lightyear).

Over Closing the Loop

In Afrika belanden jaarlijks honderden miljoenen kapotte mobiele telefoons op de vuilnisbelt. De gevolgen zijn vervuiling en gezondheidsschade, maar ook verlies van kostbare metalen zoals goud. De sociale onderneming Closing the Loop (CTL) maakt als eerste ter wereld van dit afvalprobleem een recyclingkans, door mobiele telefoons in ontwikkelingslanden op te kopen en te recyclen in Europa. Voor het opkopen van telefoons werkt CTL samen met lokale partners in Afrika en Azië en stelt daarmee arme mensen in staat hun afval te recyclen én er geld aan te verdienen. Het bedrijf heeft al meer dan een miljoen afvaltelefoons opgehaald.

Over Finch Buildings

De productie en exploitatie van gebouwen maakt dat de vastgoedsector voor maar liefst 36% van alle CO2-uitstoot verantwoordelijk is. Finch Buildings levert hoogwaardige gebouwen van hout. Een materiaal dat CO2 buffert in plaats van uitstoot tijdens de productie. Aan de basis van elk gebouw staat het modulaire bouwsysteem dat Finch Buildings heeft ontwikkeld. Dit stelt het bedrijf in staat om snel, turnkey te bouwen waarbij maatwerk op grote schaal mogelijk is. Door een all-electric benadering en bewuste materiaalkeuzes zijn Finch Buildings uitermate milieuvriendelijk en kan er Groenfinanciering aangevraagd worden op projecten met dit bouwsysteem.

Over Lightyear

Lightyear is een spin-off van het succesvolle Solar Team van de Technische Universiteit Eindhoven. De Lightyear One is een volledig door zonne-energie vierwielaangedreven auto met een actieradius van 800 kilometer en heeft een topsnelheid van 180 km/u. De geïntegreerde zonnecellen in de dak voorzien het voertuig van de benodigde elektriciteit, waardoor de auto niet afhankelijk is van een infrastructuur van oplaadpunten. Dit is een enorm voordeel, omdat momenteel slechts 3% van de wereldbevolking een openbaar oplaadpunt in een straal van 100 km heeft.

Joost de Kluijver, Closing the Loop
Jurrian Knijtijzer, Finch Buildings
Lex Hoefsloot, Lightyear

Bij de afsluiting van het congres zullen twee persmomenten plaatsvinden:

1. Hugo von Meijenfeldt (Coördinator Nationale Implementatie Global Goals) zal het eerste nummer van ‘Dif Report‘ lanceren. Het is het eerste digitale magazine in een reeks van 14 die de belangrijkste topics uit de Sustainable Development Goals 2030 belichten. Deze publicaties en de zoektocht naar de top 1000 briljante innovatieve denkers vormen de opmaat voor een groots event in 2020 waarin de oplossingen voor deze Global Goals centraal staan.

2. Coenraad Krijger (directeur van IUCN Nederland) zal de winnaar bekend maken van de Mobilising More (MoMo) Challenge 2017 en prijs overhandigen (cheque van 25.000 euro).

Klik op de afbeelding om het volledige programmaschema te bekijken.


Blijf op de hoogte via Social Media!

Sprekers 2017


Marjan van Loon

President-directeur Shell Nederland


Lars Sørensen

Event Designer, Dagvoorzitter, Presentatot, Business Vlogger


Ruud Koornstra

Energiecommissaris Nederland en ondernemer


Eelco Blok

CEO & Voorzitter van de Raad van Bestuur van KPN NV


Jan Paul van Soest

Milieu- en klimaatdeskundige


Talitha Muusse

Ondernemer, Generatie-expert


Bas van Abel

CEO en founder Fairphone


Jacques van den Broek

CEO & Voorzitter Raad van Bestuur Randstad Holding nv


Dorothee van Vredenburch

CCO & Member of the Management Board NN Group

ALLE SPREKERS

Partners 2017

PARTNERSINNOVATIEPARTNER

EXPOSANTENNETWERKPARTNERS


MET MEDEWERKING VAN


MEDIAPARTNERS

ORGANISATIE

In actie komen, doen we samen. Ook deze editie organiseren we graag met u.
Het Nationaal Sustainability Congres is immers niet alleen een begrip vóór, maar ook dóór duurzaam Nederland. Bent u die partner die ons helpt duurzame ontwikkeling in Nederland te versnellen?

PARTNER WORDEN

Laatste nieuws

MEER NIEUWS

Mensen en organisaties met ideeën heb ik genoeg voorbij zien komen. Van innovatie nu radicaal door naar implementatie: concrete plannen en acties. We gaan hier samen coalities vormen om meters te maken op weg naar een duurzame toekomst.

Ruud Koornstra, Energieambassadeur Nederland en ondernemer

We zijn blind, dom of lui. Ik kan geen andere verklaringen bedenken voor het trage tempo waarin we ons richting een duurzame samenleving bewegen.

Lars Sørensen, Dagvoorzitter

Praatclubs zijn passé. Tijd voor actie! – Nog nooit was de urgentie zo groot, net als het aantal aanwezige oplossingen in de markt.

Maria van der Heijden, Directeur-bestuurder MVO Nederland

Koplopers laten zien dat het kan. Wetenschappers tonen aan dat het moet. Nu komt het erop aan dat we doorschakelen en overal duurzame verandering echt in gang zetten.

Marjolein Demmers, Directeur De Groene Zaak

“After the planet, entrepreneurship is humanity’s highest gift.  Let’s make good use of it !”

Marcello Palazzi, Global Ambassador B Lab / co-founder B Corps Europe

‘Als je goed om je heen kijkt, zie je overal mogelijkheden om een verschil te maken. En alle redenen om dat ook te doen. Het nationaal sustainability congres biedt alle mogelijkheden om tot actie te komen!’

Jan van Betten, Oprichter Nudge

De adviesraad


Marjolein Demmers

Directeur De Groene Zaak


Maria van der Heijden

Directeur-bestuurder MVO Nederland


Marcello Pallazi

Global Ambassador B Lab / co-founder B Corps Europe


Ruud Koornstra

Energiecommisaris Nederland en ondernemer


Jan van Betten

Oprichter Nudge

Datum & Locatie

Het Nationaal Sustainability Congres vindt plaats in 1931 te ‘s-Hertogenbosch

1931 – ‘s-Hertogenbosch
Oude Engelenseweg 1
5222 AA ‘s-Hertogenbosch
Nederland
088-900 03 33
info@1931.nl
Vervoersmogelijkheden

Facts & Figures

  • eerste editie in het jaar 2000 (Figi te Zeist) op initiatief van Folkert van der Molen
  • in totaal nu 17 edities georganiseerd
  • bezoekersaantallen 400-750 per editie
  • organisatie: adviesbureau Sustainalize (vanaf 2017) en congresbureau CKC Seminars
  • inmiddels 100+ sprekers op podium geacteerd waaronder CEO’s, ministers, directeuren NGO’s, leden Koninklijk Huis, young professionals, ondernemers, jongeren, (internationale) duurzaamheidsgoeroes, BN-ers etcetera